Leverantörer

Tottnäs gård
Ett par gånger om året får vi in Lamm från Sussane Engborg som föder upp Lamm av rasen Suffolk och Rya vid Tottnäs gård. Lammen föds i Mars och går med sina mödrar hela sommaren. De betar gräs och örter som ger köttet en underbar smak. Naturbetes kött ger en mindre klimatpåverkan än stalluppfött kött.

Tackor och lamm skiljs av i Augusti så tackorna får vila upp sig till nästa säsong.

Vinter tid går tackorna ut och in som de vill vid fårhuset på Tottnäs gård och då äter de Krav foder från Nynäs gods då de inte har möjlighet att beta ute.

Björknäs gård
Vi har även ett sammarbete med Jan-Erik Harrysson som äger Björknäs gård vid Norsbol som ligger ca sju kilometer från våran butik. Ett par gånger om året tar vi in ett eller två djur till butiken och då har vi närproducerad köttfärs och andra styckdetaljer i butiken som är hägmörade i ca sex dygn. De andra detaljerna som oxfilé, Ryggbiff och Entrecôte fortsätter vi att hängmöra ytterligare så de blir riktigt möra och smakrika. Vi kommer även att sälja härproducerade köttlådor med köttfärs, gryt och stek detaljer från Björknäs.